Fagkynding renovering af bindingsværkshus

i København og hele Sjælland

Renovering af bindingsværkshus

Bor du i et bindingsværkshus, så kender du den daglige glæde ved at komme hjem til en smuk ejendom.

Denne passion deler vi hos JATS Entreprise. Derfor har vi specialiseret os i at bygge og vedligeholde bindingsværkshuse på hele Sjælland, dog primært i Købehavn og omegn.

Bindingsværkshuse er den ældste konstruktion, som stadig benyttes til beboelse i dag. De ældste bindingsværkshuse vi har herhjemme, er fra 1500 tallet, men de fleste stammer fra 1700- og 1800 tallet. I dag er de fleste bindingsværkshuse som alle andre moderne huse, både hvad angår bygge-teknik og ruminddeling, og det er således ofte kun det idylliske ydre, som står tilbage af det oprindelige.

Skader på bindingsværk

De skader vi oftes oplever er i forbindelse med råddent og nedbrugt tømmer. Disse skader opstår på grund af dårlig opbygning, eller blot slid og i særdeleshed hvis tømmeret har været udsat for vandpåvirkning. Tit viser det sig at et utæt tag der er skyld i at vand trænger igennem og opfugter bindingsværket.

Er der tale om overfladeskader i træværket kan vi udluse de beskadiget områder, ved at fjerne det rådne træ, og erstatte det med nyt tilpasset træ.

Når vi laver reparationer på bindingsværk, erstatter vi altid med tilsvarende tømmer, og bruger samme slags samlinger (f.eks. tapsamlinger), som huset er født med.

Også murværket kræver lidt ekstra opmærksomhed, vi undersøger altid hvilke behandling murværket har fået tidligere, og anvender det samme, eller noget tilsvarende der tillader huset at ånde på samme vis. Hvis muligt, renser og genanvender vi de gamle sten.

Er der tale om sætningsskader, altså skæve og deforme bygningsdele, er det vigtigt at gribe ind hurtigst muligt. Et hus kan i værste fald sætte sig så meget, at der ikke er andet at gøre end at udskifte store dele af huset og udrette en decideret istandsættelse.

Har du fundet skade på dit bindingsværkhus, kommer vi gerne forbi med råd og vejledning om hvad der kan gøres, inden skaderne udvikler sig til mere alvorlige og omkostningstunge reparationer.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

Brug kontaktformularen nederst på siden, eller ring på 51 27 40 88.

Renovering af bindingsværk

De gamle bindingsværkhuse kræver jævnlig vedligeholdelse. Løbende vedligeholdelse af det udvendige træværk forlænger nemlig træets holdbarhed mærkant. Du bør derfor efterse husets træværk hvert år og ikke mindst sørge for den rette vedligeholdelse. Renovering af disse huse kan ikke beskrives som gør-det-selv-arbejde. Det kræver stor omhyggelighed, viden og håndværksmæssig kunnen at bevare de æstetiske værdier og egnstraditioner disse bindingsværkhuse er født med.

Her er materialevalg og bygge-teknik essentielt hvis man ikke skal kunne se at der har være fortaget en renovering.

Hos Jats Entreprise har vi mange års erfaring med både udskiftning og reparation af bindingsværk. Vi har igennem flere år lavet vedligeholdelsesarbejde og også tilbygninger til eksisterende bindingsværkhuse.

Kontakt os hvis du ønsker en gennemgang af bindingsværket. Vi går huset igennem fra ende til anden og danne et overblik over, hvad der trænger til udskiftning eller reparation.

De gamle håndværksmetoder

Vi benytter de gamle håndværksmetoder ved nybyg såvel som renovering, og anvender hovedsageligt materialer, der svarer til de oprindelige.

Bindingsværk er et gammelt og stolt håndværk, der kræver en erfaren fagmand med den rette ekspertise. Vores medarbejder har mange års erfaring i branchen og det nødvendige kendskab og viden, et bindingsværk kræver. Vi lægger vægt på at udføre alle opgaver med de gamle teknikker med tapper, nagler, udlusninger m.m.

Krummelurer og udskæringer

Specielt på de bindingsværkhuse der ligger i byerne, er der ofte udsmykning på facader og frilagte bjælker. På vores værksted i København NV, har vi plads og værktøjet til at udføre krummelurer og udskæringer, så vedligeholdelse og tilbygning kommer til at passe ind i det eksisterende byggeri.

Efterisolering af bindingsværkshus

De gamle bindingsværkhuse blev opført uden isolering. Der er derfor gode besparelser at hente ved efterisolering. Både loft, ydrevægge og gulve kan ved efterisolering give gode besparelser på varmeregningen.

Ubenyttede loftrum kan isolereres indefra. Er der indrettet til beboelse under loftet, isoleres der under tagbelægningen. Det giver god mening i forbindelse med udskiftning af stråtag eller tagbelægning.

Ydervæggen anbefaler vi også at skifte indefra, primært for at bevare husets charme og detaljer. Vi efterisolere ved at opføre et træskelet nogle centimeter fra ydrevæggen. Er der plads kan vi sætte flere træskeletter med isolering op. Vi afslutter med forskallingsbrædder uden på træskelettet, og terrakottavæv og puds.

Man kan ikke bruge dampspærre, plastikmembraner eller klimamembraner. Da tømmeret i væggen skal kunne ånde, for at undgå råd. Gipsplader dur heller ikke, da gips suger fugt. Fugt trænger nemlig nemmere ind gennem væggene end i murede huse.

Der kan også være store besparelser at hente i gulvet, da gulve i bindingsværkhuse ofte er lagt direkte på jorden. En efterisolering af gulvet, starter med at det gamle gulv bliver fjernet, efterfølgende skal der graves ud, for at skabe plads til isolering og gulvbelægning. Når det nye gulv skal ligges fortrækker vi at ligge beton først til parketgulv, linoleum og fliser. Vil du havde gulvbredder, ligges de på strøer, men isolering imellem.

Kontakt os hvis du overvejer at efterisolere dit bindingsværkshus. Så kommer vi forbi med råd og vejledning om hvad der kan gøres. Du kan skrive til os nederst på siden, eller ringe på 51 27 40 88.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

Brug kontaktformularen, eller ring på 51 27 40 88.